SATINANTE`S KISSALA

 

 

Kuva: Pertti Sissonen

 

Olen Riitta Mättö Kotkasta, koulutukseltani röntgenhoitaja.

 

 Ensimmäinen ”kasvattajanimi” Mättö luovutettiin minulle juhlallisesti syksyllä 1973.

 

Toinen kasvattajanimi, Satinante`s myönnettiin minulle 16.6.2001. Ei niinkään juhlallisesti, mutta pitkän odotusajan jälkeen.

 

Rehellisyyden nimissä en ollut ajatellut lainkaan kissankasvatustoimintaa enkä liiemmin näyttelyissä käymisiäkään, halusin itselleni ainoastaan yhden tuollaisen uskomattoman ihanan ja lutuisen kissan, sinisen Ragdollin ja mieluusti myös hyvätasoisen sellaisen.

 

Pitkän etsinnän jälkeen löytyi hieno, tasokas, sininen colourpoint ragdoll tyttö Okapi`s kissalasta. Kasvattaja halusi kissan käyvän näyttelyissä ja myös jatkavan sitä hyvätasoista linjaa jota edusti.

Etsin tietoa näyttelytoiminnasta ja kartoitin sen tarkoitusta ja tarpeellisuutta. Asioista vakuuttuneeksi tultuani esitin halukkuuteni näyttelyissä käymiseen.

 

Sitten oli vielä tämä kasvatustoiminta. Mielestäni en ollut siihen valmis, vaikka kokemusta kissojen kanssa elämisestä olikin paljon. Asiaa ajateltuani aloin kiinnostua ja saisinhan näin itselleni mieluisaa elämänsisältöä, koska omat ”pennut” olivat jo pesästä lähteneet. Olinhan toiminut onnistuneesti ensimmäisen kasvattajanimeni alla niin varmasti tämä toinenkin onnistuisi. Lupasin kasvattaa yhden pentueen tällä ihastuttavalla kissalla, jonka omistaja kohta olisin. Pääsimme sopimukseen kasvattajan kanssa ja samalla tämä minun kasvatustoimintani sai alkunsa. Näin tämä suurin piirtein eteni ja minusta tuli Okapi`s Blue Aeris´n, kotoisasti Iiriksen tai Iikin uusi onnellinen omistaja.

 

Kissanäyttelyissä käydessäni ihastuin suunnattomasti myös Maine Coon rotuun. Muutaman vuoden asiaa harkittuani ryhdyin etsimään kissalaani sopivaa tämän rodun edustajaa. Tammikuun alussa 2007 Satinante`s kissalaan saapui Cooni tyttö Starmaker`s kissalasta ihastuttamaan kissalan elämää.

 

Tietoa Ragdoll-rodusta

Tietoa Ragdoll-rodusta (/rotuesittely)

Tietoa Maine-Coon rodusta (/Maine Coon)