AJATUKSIA NÄYTTELYISTÄ

Kuva: Riitta Mättö

 

Suomen Kissaliitto on määritellyt osuvasti näyttelyiden tarkoituksen ja niiden sosiaalisen merkityksen kissaharrastajille ja näytteilleasettajille. Katso tarkemmin Suomen Kissaliiton näyttelyinfo sivuilta. www.kissaliitto.fi/showinfo.php

 

Kasvattajana en pääsääntöisesti velvoita pennun uutta omistajaa käymään näyttelyissä. Toki sitä toivon näyttelytasoisten kissojen suhteen, koska tuomarin arvostelu antaa kasvattajalle tietoa ja varmuutta oikeasta tasomäärityksestä. Valinta on kuitenkin uuden omistajan.

 

Vielä kirjaisin seuraavia ajatuksia uusille pentujen omistajille evääksi näyttelyihin menoa varten:

Näyttelyssä menestyminen on toki merkki siitä, että mahdollisesti kaikki kriteerit joita on luotu kissan ulkonäön ja käyttäytymisen suhteen kissallasi täyttyvät juuri sillä hetkellä, mutta jos tuomari valitsee naapurin paremmaksi kuin omasi ei se merkitse sitä että kissasi on huono. Jotenkin tuomarin on valinta tehtävä ja ”kauneus on aina katsojan silmissä”.

 

Kissan tulee olla sinulle näyttelyn jälkeenkin yhtä rakas kuin ennen näyttelyä oli menestys mikä tahansa, sitä sinäkin ihan varmasti olet kissallesi. Kissa ei ymmärrä syytä siihen, jos olet pahoillasi tai kiukkuinen ”huonon” näyttelymenestyksen vuoksi. Muista, että kissa on herkkä vaistoamaan mielipahan, jos loukkaat sen tunteita, täytyy kissan luottamus saada takaisin. Kissan kohtelu on lähdettävä kissan ehdoilla. Anna hänen valita tavat, kuuntele ja noudata niitä. Näin kun toimit, sinulla on luottavainen, hellä, lohduttava ja ymmärtäväinen ystävä aina vierelläsi.

 Hyvää näyttelytietoa.  www.saunalahti.fi/godfathe/kissanayttely.htm